toggle navigation

Mededelingen

Aangezien de wachttijd per week kan verschillen, vragen we u om het aanmeldingsformulier op de website in te vullen. We proberen binnen 24 uur te reageren.

Wij geven de volgende cursussen:

Puppy / basis cursus:

Dag Tijdstip Locatie Duur Prijs
Woensdag 19.30u - 20.30u Vegelinsoord
(Geeuwweg 10)
10 weken € 85,00
Donderdag 19.30u - 20.30u Vegelinsoord
(Geeuwweg 10)
10 weken € 85,00

Elementaire Gehoorzaamheidscursus (EG 1):

Dag Tijdstip Locatie Duur Prijs
Dinsdag 19.30u - 20.30u Vegelinsoord
(Geeuwweg 10)
10 weken € 85,00

Veelgestelde vragen:

Vanaf hoeveel weken mag ik met mijn hond beginnen..?

Wat ons betreft kunt u met 8 weken (na de 2e enting) starten met de cursus, echter kiezen sommigen er ook voor om met 12 weken te beginnen, omdat ze dan alle entingen hebben gehad.

Mijn hond is geen pup meer en/of ik heb elders al een cursus gevolgd, kan ik gelijk beginnen met de elementaire gehoorzaamheidscursus (EG1)..?

In 99% van de gevallen beginnen nieuwe honden in de puppy cursus. Wij gebruiken de term puppy cursus, maar eigenlijk is het meer een basiscursus. Uiteraard beoordelen we de hond naar zijn of haar kunnen. Mocht dit aan onze criteria voldoen dan kunt u doorstromen naar EG1.

Moet ik nog wat bijzonders meenemen..?

Behalve een degelijke riem en halsband (bij voorkeur géén flexi riem), hoeft u verder niets bijzonders mee te nemen.

Mogen er ook andere mensen, zoals mijn kind of partner, met de hond lopen..?

Iedereen mag met de hond lopen, wij zijn namelijk van mening dat de hond naar een ieder binnen het gezin moet luisteren.

Is de cursus binnen of buiten..?

De cursus vindt plaats in een overdekte rijhal. De ondergrond is zanderig, trek dus gerust uw oude schoenen aan!

Betaling

Het cursusgeld dient aan het einde van de eerste les, contant en graag gepast, te worden voldaan. Elke cursus wordt afgesloten met een examen. De kosten voor het examen zijn reeds inbegrepen bij het cursusgeld.

Overige informatie

Voor elke hond geldt 1 commando. Indien men meer commando's gebruikt zal dit alleen maar verwarrend werken en het leerproces vertragen. Voorbeeld: AF=AF (1 commando) en er wordt dan niet meer lig of down gezegd.

Wat u op de cursus leert, zult u thuis moeten oefenen. Oefen niet te lang achter elkaar, 5-10 minuten per dag is voldoende. Als u te lang traint, kan uw hond verveeld raken en fouten gaan maken. Het is zeer belangrijk dat zowel de hond als de baas plezier heeft in het trainen.